Στις 10 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε με τον δέοντα σεβασμό η γιορτή της επετείου της «Απελευθέρωσης της Χίου από τον τουρκικό ζυγό την 11η Νοεμβρίου 1912», παρουσία γονέων και κηδεμόνων.

Οι μαθητές του  σχολείου  μας παρουσίασαν το χρονικό  της απελευθέρωσης και απήγγειλαν ποιήματα. Η αίθουσα εκδηλώσεων γέμισε από τις μελωδίες της χορωδίας και της ορχήστρας μας. Έγινε προβολή οπτικοακουστικού υλικού για τους Βαλκανικούς πολέμους και ακολούθησαν παραδοσιακοί χιώτικοι χοροί.

Την επιμέλεια της γιορτής είχαν οι  καθηγήτριες κυρία Μαρκέλλα Βασιλάκη και κυρία Μελίνα Κωστίδη, τη διδασκαλία των τραγουδιών ανέλαβε ο υποδιευθυντής κύριος Σταύρος Στείρος και την τεχνική υποστήριξη της γιορτής είχε ο κύριος Στέλιος Καραμανής.

Ο διευθυντής του  σχολείου μας, κύριος Στάθης Τομάζος στην ομιλία του ευχαρίστησε θερμά την κυρία Στέφανι Ζαννίκου, χοροδιδάσκαλο της ΠΕΚΕΒ και τόνισε ότι η γιορτή της 11ης αποτελεί την πρώτη προσπάθεια εξωστρέφειας του σχολείου και σύμπραξης με τοπικούς φορείς  του Βροντάδου.