Στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος “Διαχείριση υδάτινων πόρων”, μαθητές της Α’ Τάξης επισκέφτηκαν, την Τρίτη 2 Απριλίου, τις εγκαταστάσεις της αφαλάτωσης και του βιολογικού καθαρισμού της Δ.Ε.Υ.Α. Χίου, στην περιοχή Κοντάρι.

Στον χώρο της αφαλάτωσης ο υπεύθυνος λειτουργίας κ. Παππάς Μιχαήλ ανέλυσε στους μαθητές τον τρόπο λειτουργίας, καθώς και τις δυνατότητες παραγωγής της συγκεκριμένης μονάδας. Εντύπωση προκάλεσε σε όλους μας το γεγονός ότι το τελικό προϊόν της αφαλάτωσης είναι πόσιμο νερό. Ωστόσο λόγο της δομής του δικτύου διανομής, αλλά και των αναγκών ύδρευσης και άρδευσης το νερό αναμειγνύεται με μη πόσιμο νερό για να καλυφθεί η ζήτηση.

Στον βιολογικό καθαρισμό μας υποδέχθηκε στο τμήμα του χημείου της μονάδας η κ. Μοίρα Στυλιανή, η οποία ανέλυσε τους τρόπους ανάλυσης των υδάτων. Στην συνέχεια πραγματοποίησε δειγματοληπτικό έλεγχο σε δείγματα νερών που είχαν φέρει οι μαθητές από την περιοχή του Βροντάδου (πηγή Κλειδούς, δείγμα από φουντάνα, δείγμα από πηγάδι και δείγμα νερού βρύσης).

Οι υπεύθυνοι καθηγητές

Καραμανής Στυλιανός

Παπανικολάου Μαρία