Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας σχολική γιορτή αφιερωμένη στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η εκδήλωση  ξεκίνησε με αφιέρωμα στη Σημαία, το ιερό σύμβολο του έθνους μας. Ακολούθησε ο ορισμός του σημαιοφόρου και των παραστατών του Γυμνασίου μας για τις μαθητικές παρελάσεις του σχολικού έτους 2023-24 και πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης της σημαίας από το Διευθυντή του σχολείου κ. Τομάζο Στάθη στον μαθητή της Γ´ τάξης Τσιμούνη Ζαννή, που ορίστηκε ως σημαιοφόρος. Στη συνέχεια έγινε  η απονομή βραβείων προόδου και αριστείων στους πρωτεύσαντες και αριστεύσαντες μαθητές για το σχολικό έτος 2022-23.

Κατόπιν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν το δεύτερο μέρος της γιορτής, αφιερωμένο στην επέτειο του “ΟΧΙ”. Συμμετείχαν μαθητές από τη Β´ και Γ´ τάξη, καθώς και η μαθητική χορωδία. Τα παιδιά με τα ξεχωριστά κείμενα, τα ποιήματα, τα τραγούδια, με τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό τους και με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού, μετέδωσαν το ηρωικό πνεύμα του ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940, απέδωσαν τιμή στους Έλληνες αγωνιστές της ελευθερίας, εκδήλωσαν την αγάπη τους προς την πατρίδα και   τα ιδανικά της και ανέδειξαν το διαχρονικό μήνυμα της ειρήνης εναντίον του ναζισμού και του φασισμού.

Τη διοργάνωση της γιορτής είχαν αναλάβει οι καθηγητές/τριες κ. Γιαννούλου Ιουλία,  κ. Κοσμάς Βαγγέλης και κ. Παραδείση Μαρία, ενώ την διδασκαλία της χορωδίας επιμελήθηκε ο κ. Στείρος Σταύρος.