Οι μαθητές του τμήματος Γ-1 έγιναν
" Έφηβοι Ερευνητές" στη βιβλιοθήκη “Κοραής”!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ1 τμήματος του σχολείου μας επισκέφθηκαν την τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου τη βιβλιοθήκη Χίου “Κοραής” και συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Μαρτυρίες 1822-2022: Η επανάσταση, η καταστροφή και η αναγέννησή της μέσα από από τους θησαυρούς της βιβλιοθήκης Κοραής”.

Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά επισκέφθηκαν στις 29/2/2024 τη Βιβλιοθήκη “Κοραής”.  Αφού ξεναγήθηκαν στην περιοδική έκθεση με τις πρωτογενείς πηγές και  περιηγήθηκαν στις προθήκες της,  μελέτησαν και επεξεργάστηκαν το υλικό χωρισμένοι σε ομάδες, με την καθοδήγηση και την υποστήριξη των συνοδών φιλολόγων Μαρίας Παραδείση και Βίκης Σιββά. Στη συνέχεια, προσπάθησαν να ερμηνεύσουν τις πηγές, συμπλήρωσαν ομαδοσυνεργατικά τα φύλλα εργασίας και  κατέγραψαν τα συμπεράσματά τους. 

Κατόπιν οι ομάδες παρουσίασαν τις εργασίες και τα πορίσματα της έρευνάς τους στην ολομέλεια,  στο χώρο του Αναγνωστηρίου. Ιδιαίτερη τιμή και χαρά για τους μαθητές μας ήταν η παρουσία της Δρ. Ιστορίας και Αρχαιολογίας κ. Αθηνάς Ζαχαρού-Λουτράρη, η οποία μίλησε στα παιδιά σχετικά με τις Σφαγές του 1822 και την επανάσταση, απάντησε σε ερωτήσεις και έλυσε απορίες τους.

Ευχαριστούμε θερμά την βιβλιοθήκη “Κοραής” και τις εκπαιδευτικούς κ. Παΐδα Σέβη και κ. Μπαρούφα  Μαρία, για την εξαιρετική οργάνωση και την πολύτιμη βοήθειά τους στην υλοποίηση της εποικοδομητικής δράσης από τους μαθητές και τις μαθήτριές μας! Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και στα παιδιά μας για το ήθος και την ενεργό συμμετοχή τους στο πρόγραμμα!